U Njujorku završeno snimanje srpskog rok mjuzikla o Milanu Muminu

Glavne uloge u filmu "Love Hunter", oko koga je okupljena brojna ekipa umetnika i saradnika rodom iz Srbije, tumače lider grupe Love Hunters, Milan Mumin i naša glumica koja živi u Americi, a proslavila se ulogom u seriji "Lisice" - Jelena Stupljanin. Producent filma je Biljana Ilić, kojoj je ovo četvrta produkcija dugometraznog film u Americi.

Priča je ispreplitana neobičnim Muminovim avanturama kao taksi vozača u Njujorku i borbom za ostvaranje na muzičkoj sceni surove konkurencije u centaru današnje civilizacije. Zaplet počinje iznenadnim dolaskom Muminove devojke iz Srbije koja je želi da ga vrati nazad i stane na put njegovoj muzičkoj karijeri. Njen lik tumači Jelena Stupljanin.

Film je zamišljen kao hibridni projekat sa poslednjim trendovima u filmskoj produkciji. Predstavlja mešavinu modernog mjuzikla, narativnog i dokumentarnog stila, ispričan na duhovit način uz puno smeha i suza.

Producent filma Biljana Ilić je rekla da je ostvarenje “Love Hunter” snimano na brojnim lokacijama u Njujorku, a najčuveniji je Germano studiju u kome su snimali Džon Lenon, The Rolling Stones, Majkl Džekson i brojni drugi najpoznatiji svetski izvođači.

Prema njenim rečima, plan je da film bude prikazan na svetskoj sceni, a prvenstveno na srpskom i američkom tržištu.

Jedan od autora filma, Nemanja Bala je istakao da je na ideju da snimi film s Muminom, došao kada su zajedno u Njujorku radili spot za pesmu "The Sign is Back Again", kao i da će u filmu biti izvedene brojne Muminova pesme.

Iza filma stoje srpski postdiplomci i stipendisti Kolumbija Univerziteta u Njujorku. Braća Nemanja i Branislav Bala, potpisuju režiju i scenario ovog ostvarenja, a prethodno su osvojili višestruka priznanja i nagrade na američkim projektim i festivalima. Biljana Ilić pored filmskih projekata je producirala i pozorišnu predstavu “Život na pustom ostrvu” u Njujorku, a beogradska verzija iste uspešno se izvodi već desetu sezonu.

U projektu, pored umetnika iz Srbije učestvuju i brojni američki glumci i saradnici.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.