Goran Milojević preuzima BSK iz Borče

BEOGRAD, 29. juna 2012. (Beta) - Potpredsednik BSK Borče Dragomir Vasić rekao je u petak da će novi trener tog superligaša najverovatnije postati nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Partizana Goran Milojević.

"Razgovarali smo sa nekoliko trenera, medju kojima su Ljubinko Drulović, Žarko Djurović i Nebojša Vučićević, ali najbliži da preuzme ekipu je Goran Milojević. On je najozbiljniji kandidat jer je spreman da snosi rizik uspeha, nije iz priče da samo naplati novac pa šta bude. Čekamo da dodje iz Španije, gde živi, ali je 90 odsto stvari sa njim već dogovoreno i ostale su samo sitnice", rekao je Vasić agenciji Beta.

Goran Milojević je igračku karijeru počeo u Zvezdi, odakle je prešao u Partizan, a u inostranstvu je nastupao za francuski Brest, špansku Majorku, Meridu, Viljareal i Seltu, kao i za meksičku ekipu Klub Amerika.

Ovaj 47-godišnjak je u Srbiji trenirao Železnik, Radnički iz Obrenovca i Smederevo, a radio je još u Španiji gde je vodio niželigaše Meridu i Atletiko Baleares i Slovačkog gde je bio na klupi Košica i Ružomberoka.

Potpredsednik BSK-a je istakao da cilj kluba u predstojećoj sezoni ne treba da bude opstanak u Super ligi, već borba za što bolji plasman na tabeli.

BSK je prošlu sezonu u Super ligi Srbije završio na 12. mestu sa 30 osvojenih bodova, a po njenom završetku trener Veličko Kaplanović je napustio klub i preuzeo Hajduk iz Kule.

Pogledajte još