Nemačka gazda u Evropi, ali ne u fudbalu

Italija je pobedila Nemačku sa 2:1, a lideri evrozone dogovorili su se rano jutros da pokušaju da pomognu Španiji i Italiji direktnim upućivanjem pomoći bankama u krizi, i izdvoje 120 milijardi evra za podsticaj evropske ekonomije.

"Italija - Nemačka 2:1, Monti - Merkel 0:0", naslov je jednog teksta levičarskog lista Fato Kvotidijano (Il Fatto Quotidiano.)

"Monti ne popušta"
napisao dnevnik Mesađero (Il Mešaggero) koji govori o "borbi" sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Briselu, a pozdravio je "čarobnu" Italiju na sinoćnjoj utakmici u Varšavi.

Komentator milanskog dnevnika Korijere dela Sera (Corriere della Sera) ocenio je da će Nemci biti "gazde" u Evropi, ali ne u fudbalu.

"U fudbalu smo mi Nemci", naveo je on.

List Republika (La Repubblica) naveo je da je italijanski premijer Mario Monti na samitu šefova država i vlada EU, koji je u Briselu počeo juče, a završava se danas, igrao na "kartu veta" i postavio "ultimatum".

Sportski dnevnik Korijere delo sport (Corriere dello sport) pozdravlja "veliku Italiju" i Marija Balotelija, koji je, kako se navodi, "potopio" Nemačku, a Italiju odveo u "raj", uprkos tome što sinoć favorit bila Nemačka.

"Velika Italija u finalu", navela je Gazeta delo sport (Gažeta dello Sport) i podsetila na dva "sjajna" Balotelijeva gola.

Republika je sinoćnju utakmicu nazvala "remek-delom", posebno tokom prvog poluvremena, koje, kako je navedeno, treba da pokaže svima koji su sumnjali u Balitelijeve napadačke sposobnosti da nisu bili u pravu.

Beta

Pogledajte još