Evropsko prvenstvo 2020. u desetak gradova?

KIJEV, 30. juna 2012. (Beta-AFP) - Predsednik UEFA Mišel Platini predložio je u subotu da se Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. održi ne u jednoj ili dve zemlje već u "12 ili 13 gradova širom Evrope".

Izvršni komitet UEFA, glavnog rukovodstva evropskog fudbala, dalo je sebi rok do decembra 2012, najkasnije do januara 2013, da se izjasni o toj ideji što bi predstavljalo revolucionarnu promenu u 60 godina postojanja evropskog fudbalskog šampionata.

"Iznenadiću vas svojim predlogom, ali moja ideja je da vidim EURO-2020 u čitavoj Evropi. To je za sada ideja, izvršni komitet je obećao da će razmisliti o toj ideji. O tome će se raspravljati i na sastancima i sa federacijama, a odluka će biti doneta u decembru ili januaru", rekao je Platini novinarima u Kijevu.

On je to kazao na završnom obraćanju novinarima gde je govorio o organizaciji ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj koje se završava u nedelju nakon finala Španija-Italija.

"Time bi se obeležila 60. godišnjica Evropskog prvenstva koje bi se održavalo u 12 ili 13 gradova u čitavoj Evropi. Mnogo mi se svidja ta ideja, kao i većini članova izvršnog komiteta", rekao je on.

Pogledajte još