U Jemenu uhapšeno deset pripadnika Al Kaide

SANA, 2. jula 2012. (Beta-AFP) - Deset pripadnika Al Kaide uhapšeno je u Jemenu, saopštilo je u ponedeljak jemensko ministarstvo odbrane.

"Medju uhapšenima je deset kamikaza, čime je sprečeno deset samoubilačkih napada na državne zgrade u prestonici", navodi sajt 26sep.net, pozivajući se na neimenovane izvore.

Pripadnici bezbednosnih službi su kod uhapšenih našli testament jednog od napadača samoubica, koji je bio maloletan, i učestvovao u napadima 21. maja u Sani, kada je ubijeno stotinak jemenskih vojnika.

"Bezbednosne službe uhapsile su pripadnike ogranka Al Kaide koji je odgovoran za napade u Sani", izjavio je šef kabineta jemenskog predsednika, i šef nacionalne bezbednosti, Ali Mohamed Anasi.

Ogranak Al Kaide u Jemenu preuzeo je odgovornost za samoubilački napad 21. maja u Sani u kojem je poginulo stotinak vojnika koji su pripremali vojnu paradu.

Taj napad dogodio se tokom ofanzive jemenske vojske protiv Al Kaide koji je rezultirao hapšenjem više pripadnika te ekstremističke organizacije u provinciji Abjan na jugu zemlje.

Pogledajte još