Blejk ponovo brži od Bolta

Dva dana nakon što je pobedio Bolta u trci na 100 metara, Blejk je ponovio uspeh i iza sebe ostavio svetskog rekordera na 100 i 200 metara.

Blejk je do trijumfa došao u vremenu 19,80 sekundi, tri stotinke sporiji bio je Bolt, dok je treći kroz cilj prošao Voren Vir sa rezultatom 20,03 sekunde.

Taj trio predstavljaće Jamajku na Olimpijskim igrama u Londonu u toj disciplini.

"Bolt mi je odmah prišao i čestitao. Rekao mi je da sam bio bolji ovoga puta i zahvalio sam se na tome, jer me je on uvek motivisao. Pred samu trku mi je poručio da ostanem miran i to sam i učinio. Poznajem dobro njegovo mogućnosti i znam da nije 100 odsto spreman", rekao je Blejk.

Bolt je posle trke imao probleme sa grčevima, zbog čega mu je lekarska ekipa pritekla u pomoć, ali je vrlo brzo ponovo bio na nogama.

"Definitivno, moram da se dokazujem. Olimpijski sam šampion i moram da pokažem svetu da sam i dalje najbolji. Mislim da me Blejk nije 'rasturio’ i vrlo dobro znam šta treba da uradim da bi sve došlo na svoje mesto. Moram da otkrijem gde grešim i da poradim na tome", rekao je Bolt.

Svetski rekorder na 100 i 200 metara priznao je poraz, ali nije pokazivao zabrinutost po pitanju Londona.

"Ne osaćam se najbolje, ali imam još nekoliko nedelja da sa vratim u formu. Nije mi potrebno puno i ne brinem se sve dok moj trener ne postane zabrinut", naglasio je Bolt.

(Tanjug)

Pogledajte još