Borislav Pelević se obezbedio za onaj svet

Kako piše Kurir, jeda od funkcionera SNS-a i pretendent na mesto ministra vojnog na Tari gradi crkvu, zbog čega je podigao kredit od 30.000 evra, a sebi je već podigao i spomenik.

Pored temelja crkve je mali plac na kome je groblje. Tu je i Pelevićevo grobno mesto, veliki spomenik na kome je ugravirana gotovo cela njegova biografija.

- Kupio sam tu sebi grobno mesto. Ovo smatram svojim drugim zavičajem. Crkva će imati 45 kvadrata, biće visoka devet metara, a gradi se od starog bora. To drvo je staro između 500 i 600 godina, traje oko hiljadu godina i raste samo na Tari. Celokupan građevinski materijal dobili smo od Nacionalnog parka Tara - kaže Pelević i nastavlja:

- Ja sam ktitor crkve. Pre oko godinu dana počeli smo izgradnju, dvojica meštana su dala po pet ari placa, zemljište na kome je crkva, dobili smo dosta donacija, a ja sam digao kredit od oko 30.000 evra na pet godina.

Na pitanje kako će finansijski izdržati kad se za crkvu zadužio 30.000 evra, a poslanička plata ili plata ministra su do 130.000 dinara, on kroz osmeh kaže:

- Ne živim ja od poslaničke plate. Kupio sam pre nekoliko godina, uz pomoć prijatelja, kuću u Budvi, koju sam u pravom trenutku prodao. Sad lagodno živim od kamate. Pa, ja sam pola poslaničke plate davao za izgradnju Avalskog tornja.

Pelević je poznat i kao čovek koji se ne odriče starih prijatelja Arkana i Legije.

Zidove njegove kuće na Tari krase i slike Željka Ražnatovića Arkana i Milorada Ulemeka Legije, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

- Nikad se neću odreći Arkana - kaže nam Pelević dok s ponosom pokazuje na ogromnu sliku. - Kuma se ne odričem, bez obzira na funkciju. Njegova slika će uvek biti u mojoj kući, brvnari, kabinetu, koji god da bude.

Pogledajte još