Kazne i dok čekaju KS tablice

KOSOVSKA KAMENICA, 2. jula 2012. (Beta) - Kosovska policija je u opštini Kosovska Kamenica kaznila desetak vozača koji su se izmedju susednih srpskih sela kretali bez tablica, u očekivanju novih KS tablica za koje su predali dokumentaciju, izjavio je u ponedeljak Novica Djordjević iz sela Berivojce u toj opštini.

Djordjević je agenciji Beta rekao da je i njega patrola Kosovske policije tokom vikenda zaustavila izmedju Kosovske Kamenice i sela Ajnovce i napisala mu kaznu od 35 evra zato što je vozio automobil bez tablica, iako je imao urednu dokumentaciju da je podneo zahtev za preregistraciju na KS tablice.

"Zahtev za preregistraciju na KS tablice predao sam 28. juna u Komisiji za preregistraciju u Kosovskoj Kamenici i od njih sam dobio uveravanje da u narednih 10 dana, dok čekam nove tablice, mogu da se krećem sa dokumentacijom koju su mi dali, ali me je posle dva dana zaustavila Kosovska policija i napisala kaznu", kazao je Djordjević.

Prema njegovim rečima u trenutku kada ga je patrola Kosovske policije zaustavila na vozilu nije imao nikakve tablice jer su mu gnjilanske (GL) tablice koje izdaje MUP Srbije oduzete prilikom predaje zahteva za preregistraciju na kosovske KS tablice. "Ima dosta vozila koja se kreću bez registarskih tablica i zna se da su u njima Srbi koji su predali zahtev za preregistraciju, ali Kosovska policija neke zaustavlja i piše im kazne a neke samo opominje", rekao je Djordjević.

On je naveo da ga je zahtev za preregistraciju na KS tablice, zajedno sa tehničkim pregledom, za vozilo marke "jugo 45" koštao 190 evra.

Pogledajte još