JDP priprema tri premijere

BEOGRAD, 2. jula 2012. (Beta) - Jugoslovensko dramsko pozorište priprema za jesen tri premijere, a početkom 2013. godine ugostiće "Teatar Mali" iz Sankt Peterburga i umetničkog direktora Leva Dodina koji će u Beogradu održati i master klas, najavljeno je u ponedeljak iz JDP-a.

Premijerno će biti izvedene predstave po klasičnom komadu Ferenca Molnara "Lilion" u režiji Ane Tomović, Šekspirovog "Otela" koji će režirati Miloš Lolić i autorski projekat Marka Manojlovića po pričama Doroti Parker.

Na sceni "Ljuba Tadić" biće izvedene dve predstave iz programa ovogodišnjeg BITEF-a, komad "Ministrov crni veo" u režiji Romea Kastelucija i "Krvava svadba" nemačkog "Minhsner Folksteatra" u režiji Miloša Lolića.

Kako je najavljeno JDP će 14. i 15. septembra biti domaćin "Beogradskih susreta" koje organizuje Francuski institut kao deo projekta "Teatroskop".

Projekat Teatroskop finansiraju Ministarstvo kulture i Ministarstvo inostranih poslova Francuske, a taj program namenjen je unapredjenju saradnje Francuske i zemalja Jugoistočne Evrope u oblasti scenskih umetnosti.

Na "Beogradskim susretima" učestvovaće više od 60 predstavnika vodećih pozorišta i festivala u regionu i pozorišnih profesionalaca.

Pogledajte još