Na Fakultetu muzičkih umetnosti ne daju studentima u toalet

Pevačica i kompozitor Aleksandra Kovač bila je žrtva, sigurno, nerazumnih propisa kada je u pitanju školska disciplina.

Tokom polaganja pismenog ispita za troglasnu kompoziciju koji traje pet sati Aleksandra, je osetila potrebu da ode do toaleta, ali to joj nije dozvoljeno, piše Press.

- Završavam Fakultet muzičkih umetnosti nakon 20 godina. Uzoran sam student sa prosekom 9,65, nikada ne pravim probleme, ali ovo ne mogu da prećutim - napisala je Aleksandra na svom Fejsbuk profilu, i nastavila:

- Polagala sam pismeni ispit koji traje pet sati i podrazumeva pisanje troglasne kompozicije, koju stvarno nije lako napisati! Bilo je vruće i pila sam dosta vode i nakon neka dva i po sata meni se pripiškilo, što je sasvim normalno! Dežurni asistent mi nije dozvolio da izađem jer je dekanat propisao pravilo da nije dozvoljen odlazak u toalet za vreme pismenog ispita. Ukoliko izađete, završili ste ispit i ne možete da nastavite sa radom - ogorčeno je istakla pevačica koja je tek tada proživela pravi pakao.

(old_image)

- Ja sam izdržala dva i po sata, ali sam tada već počela da se preznojavam i nisam mogla da se koncentrišem. Shvatila sam da ću se upiškiti, a da mi je ostalo još pola rada da napišem! Asistent je verno poštovao pravila i rekao mi je da ako odem do toaleta, moram da predam rad. E, tad mi je stvarno prekipelo! Upala sam u raspravu sa dotičnim i na njegovu ponudu da pozove prodekana fakulteta telefonom, sa oduševljenjem sam pristala. Razgovor je, međutim, tekao tako što mi je prodekan na moju molbu da odem do toaleta poručio: „Trebalo je o tome ranije da razmišljate?!" Da nemam skoro 40 godina, verovatno bih ćutala i upiškila se, ali se završilo tako što sam pretrpela neverovatno poniženje, stres i moja kompozicija nije ispala onako kako sam je zamislila! Ali sam ipak piškila i zato, veliko im hvala! Sram da bude FMU što tako tretira studente - oštro je poručila prva srpska dobitnica MTV nagrade.

Pogledajte još