Sigurni znaci da je vezi kraj

Partner koji vam je nekad izazivao osmeh na lice u poslednje vreme uzrok je grča u želucu? Moguće je da ste došli do faze odnosa u kojoj i dalje osećate ljubav i privrženost, ali ne možete da odgonetnete je li to samo navika.

Rastužuje više nego usrećuje

Srečan i zdrav ljubavni odnos trebalo bi da bude izvor smirenja i sreće. Naravno da i dobre veze uključuju povremene svađe, ali ako se nakon njih dugo osećate tužno i uznemireno, to je znak da ta veza ne funkcioniše.

Ono što ste nekad voleli sada vam ide na živce

Suprotnosti se privlače, najviše zbog seksualne hemije koja nastaje kao rezultat efekta "zabranjenog voća". Međutim tokom vremena te razlike stvaraju nezadovoljstvo. Kao rezultat oba partnera se osećaju iscrpljeno i neshvaćeno i onda se međusobno optužuju za loš odnos.

Radije biste bili negde drugde nego kod kuće

U početku zajedničkog života, zaljubljeni par radi sve kako bi što više vremena provodili zajedno. Iako ta potreba vremenom slabi, ona je i dalje veliki pokazatelj u kakvom je stanju veza. Ako osećate da vas partner izbegava, stvara obaveze koje ne uključuju vas ili svakog dana sve kasnije dolazi kući, ili vi činite isto, osvestite se. Apatija i manjak brige za vezu je gore nego svađe i zameranja.

Uvek se svađate oko istih stvari

Jedan od najvažnijih pokazatelja uspešnosti neke veze je mogućnost rešavanja konflikta i pronalaska zajedničkog rešenja. Ukoliko se stalno svađate oko istih stvari to je znak da je veza na lošem putu. Koliko god se iz ljubavi trudili da napravite kompromis, posle ćete još više da zamerate sebi jer niste bili dosledni. Najbolje rešenje je da pružite priliku sebi i pronađete nekoga ko vam više odgovara.

Oko vam "luta"

Dok smo zaljubljeni, svoju pažnju fokusiramo na izgled i privlačnost partnera, iako smo sposobni i da primetimo i druge privlačne ljude. Međutim, ako često "uhvatite" sebe u razmišljanju o drugima, sanjarenju o poljupcima ili dodirima i flertujete više nego obično, to je znak da ste spremni da krenete dalje koliko god vam je teško da to priznate. Nakon raskida ne treba srljati u nove veze, ali ideja da vas neko drugi može privući vrlo je ohrabrujuća u odluci o raskidu.

Rastanite se dostojanstveno

Ako primetite ove znake kod sebe, pokušajte da poštujete partnera, sebe i ono lepo što ste zajedno delili. Otvoreno razgovarajte sa partnerom i pokušajte da se rastanete kao prijatelji.

Pogledajte još