Pareira: Nikada nisam sumnjao u Ronalda

DORTMUND, 27. juna 2006. (Beta-Rojters) - Selektor Brazila Karlos Alberto Pareira rekao je danas da nikada nije sumnjao u Ronalda, iako je bio pod velikim pritiskom u zemlji da centarfora izostavi iz tima.
Ronaldo je nagradio Pareirino strpljenje tako što je postigao prvi gol u današnjem meču osmine finala protiv Gane, koji je svetski prvak dobio 3:0. Ronaldu je to bio 15. pogodak na svetskim prvenstvima, što je rekord takmičenja.
"Nikada nismo imali nikakve sumnje oko Ronalda. On je poseban igrač, igrač za velike utakmice. On će biti ključna figura predstojećih utakmica. On je igrač koji rešava utakmice, u to sam siguran. Mislim da je zaslužio ovaj rekord", rekao je Pareira posle utakmice.
Ronaldo je na Svetsko prvenstvo došao posle ne baš dobre sezone u Real Madridu, u kojoj se mučio sa serijom povreda i kritikama navijača kluba.
Poslednju takmičarsku utakmicu pre Svetskog prvenstva odigrao je 8. aprila. Žuljevi na stopalima i infekcija sinusa ometali su mu pripreme, a do ivice živaca su ga dovodile stalne priče o tome kako je debeo.
Posle početne pobede od 1:0 nad Hrvatskom, Ronaldo se požalio na vrtoglavicu i odveden je u bolnicu na preglede, što je izazvalo sećanja na zbunjen nastup iz finala Svetskog prvenstva 1998. godine, koji je Brazil izgubio od Francuske 0:3.
Posle dve slabije partije na turniru, u utakmicama sa Hrvatskom i Austalijom, kritičari i neki mediji pozivali su Pareiru da ga izostavi iz tima.
Pareira ih nije poslušao, a centarfor je odgovorio golovima. Postigao je dva u pobedi 4:1 nad Japanom, a onda je danas ponovo bio strelac.

Pogledajte još