Odloženo saslušanje direktora Vode Vrnjci

VRNJAČKA BANJA, 2. jula (Beta) - Osnovni sud u Kraljevu odložio je za 13. jul saslušanje generalnog direktora "Vode Vrnjci" Radovana Simovića, koji je u ponedeljak trebalo da bude saslušan u okviru krivične istrage zbog zloupotrebe službenog položaja, saznaje agencija Beta.

Simovićev advokat nije mogao da bude na saslušanju, jer je na godišnjem odmoru, naveo je izvor blizak tom sudu.

Mali akcionari "Vode Vrnjci" rekli su Beti da je poreska inspekcija u leto 2011. utvrdila milionsku utaju poreza, odnosno nezakonit prenos dobiti iz 2008, 2009. i 2010. godine većinskom akcionaru "Vode Vrnjci", preduzeću Ekstra PET.

Prema zvaničnim dokumentima suda, u koje je Beta imala uvid, poreska uprava u decembru je, po službenoj dužnosti, pokrenula krivični postupak protiv direktora Simovića, a opštinsko tužilaštvo pronašlo da su sumnje protiv njega osnovane, i prosledilo predmet istražnom sudiji. Simović, medjutim, još nije saslušan.

Dok se to ne desi, manjinski akcionari ne mogu da dobiju uvid u inkriminišuću dokumentaciju, na osnovu koje bi mogli da zatraže zaštitu svojih interesa i podignu tužbe protiv članova uprave "Vode Vrnjci" i većinskog vlasnika, preduzeća Ekstra-PET, koje kontrolišu dve malo poznate kiparske firme.

Pogledajte još