Opasna OMG dijeta

Psiholog Din Žade iz Nacionalnog centra za smetnje u ishrani upozorava za Daily Mail na sve opasnosti od ove dijete, koja garantuje, svojim poklonicima, da će za šest nedelja smršati čak deset kilograma.

- Tinejdžeri ništa drugo neće činiti, samo će sedeti u hladnoj vodi satima. Na ovaj način može da se ošteti telo, mozak, izgubi apetit za sva vremena - upozorava ona.

Šta je OMG dijeta

Osnova dijete je ležanje u hladnoj kupki, koja bi prema savetima kreatora ove bizarne dijete, trebalo da pomogne sagorevanje kalorija i masti. Fruktoza u voćnim sokovima dovodi do prejedanja i sprečava organizam da se oseti sitim.
Više šećera se unosi kroz sokove, jer čovek može da popije više sokova nego da pojede hrane i time se neprimetno unosi veći broj kalorija. Piju se dve šolje crne kafe s ciljem da se masti brže sagore. Ne preporučuje se više od 120 grama ugljenih hidrata na dan. Preporučuje se preskakanje doručka i umesto njega vežbanje.

Dijeti se protive i lekari poput Iana Kembela koji tvrdi da su ove dijete posebno zbog brzine popularne kod tinejdžera.

- Ovo je ciničan pokušaj da se proda veliki broj knjiga, i ja to svakako ne preporučujem - kaže on.

Pol Knana je britanski sportski naučnik i trener slavnih ličnosti koji je napisao knjigu koja propisuje ovu dijetu.

Kana tvrdi da je u sastavljanju dijete koristio mešavinu ishrane, biohemije, genetike i psihiologije i dodaje da nikada ne bi preporučio osobama mlađim od 16 godina ovu dijetu.

Pogledajte još