Džonatan Džekson: Još jedan poznati pravoslavac u Holivudu!

Simpatični mladi holivudski glumac Džonatan Džekson je na dodeli nagrada "Dnevni Emi" otkrio javnosti da je prešao u pravoslavlje, prekrstio se sa tri prsta i zahvalio se kaluđerima na Svetoj Gori Atonskoj koji se mole za celi svet.

Džonatan Džekson je rođen u porodici "adventista sedmog dana", ali je pre dve godine zajedno sa porodicom prihvatio pravoslavlje. Pored popularne sapunice "Glavna bolnica" (General Hospital), Džekson je ostvario zapaženu ulogu u TV seriji "Terminator: The Sarah Connor Chronicles", a sećamo ga se i iz filma "Prljavi ples 2: Noći u Havani". Prema rečima glumca, želeo je da bude među onima koji ne govore mnogo a kojima je molitva prioritet.

POZNATI PRAVOSLAVCI U HOLIVUDU: Pravoslavnu veru je davno prihvatio Tom Henks kome je supruga Rita Vilson grčka pravoslavka. Pripadnici albanske pravoslavne crkve su Džon i Džejms Beluši. Takođe, popularna Tina Fej je grčka pravoslavka, kao i Zek Galifianakis, dok je Čarls Bronson poreklom ruski pravoslavac. Karl Malden je bio srpski pravoslavac.

- Lepotu pravoslavlja može da oseti svako. Ukoliko si po rođenju čovek koji pripada drugoj tradiciji ili drugom mentalitetu, prelazak na pravoslavlje je veoma težak. Ali onaj koji može da savlada sebe, dobija istinsku radost i blagoslov - rekao je Džekson.

Ali, drage dame, Džonatan Džekson je oženjen i ima troje dece, tako da će biti puno razočaranih pravoslavki u Srbiji i širom sveta...

A šta u međuvremenu radi Tom Kruz...

Pogledajte još