Gavrijel Lipkind otvara Čelo fest

BEOGRAD, 3. jula 2012. (Beta) - Beogradski medjunarodni "Čelo fest" biće otvoren u subotu 7. jula koncertom izraelskog violončeliste Gavrijela Lipkinda i orkestra "Dušan Skovran" u Kolarčevoj zadužbini, najavili su u utorak organizatori.

Odgovorna urednica programa "Čelo festa" Vesna Kabiljo rekla je na konferenciji za novinare da će na festivalu od 7. do 11. jula biti održano osam koncerata, na kojima će nastupiti umetnici značajne medjunarodne reputacije.

Ona je kazala da će festival u subotu na Kolarcu otvoriti velika svetska zvezda, violončelista Gavrijel Lipkind koji prvi put nastupa u Beogradu.

"Uspeli smo u kratkom i koncentrisanom vremenu da predstavimo ne samo umetnike, već i pažljivo odabrane programe", rekla je Kabiljo.

Prema njenim rečima na festivalu će biti izvedena dela iz perioda baroka, španski i ruski programi, ali i kompozicija Jonela Petroja koji je posle školovanja u Beogradu karijeru nastavio u Parizu, a danas živi u Njujorku gde uglavnom piše filmsku muziku.

Drugog dana festivala u nedelju 8. jula na dva odvojena koncerta u 19.30 i 21.00 sat u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" nastupaju australijski kamerni ansambl "Liejzon" (Liaison) i violončelista iz Austrije Tobijas Štosijek.

Pogledajte još