Božanstvena komedija najbolja na Infantu

NOVI SAD, 3. jula 2012. (Beta) - "Božanstvena komedija" beogradske Bitef dens kompanije u koreografiji Edvarda Kluga pobednik je ovogodišnjeg 39. Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra (INFANT), saopštio je žiri u utorak uveče u Novom Sadu.

"Predstava postiže izuzetan balans izmedju režije, scenografije, kostima, rasvete i zvuka, uz nadahnutu igru svih plesača, sjajne koreografije i podršku budnog rediteljskog oka", kaže se u obrazloženju.

Nagrada za izuzetnu ekspresivnost na graničnom području izmedju pozorišta i ostalih umetnosti dodeljena je predstavi "Puh i prah" teatra Ahe iz Rusije, a istu nagradu žiri je dodelio i predstavi "Re-de konstrukcija: klasni neprijatelj" Slovenskog mladinskog gledališća iz Ljubljane.

Nagradu za najoriginalnije istraživanje jednog od segmenata pozorišnog jezika osvojila je trupa "Via negativa" iz Slovenije, za predstavu "Mandić mašina".

INFANT je ove godine održan od 25. juna do 3. jula u Novom Sadu, a okupio je 20 pozorišnih trupa i 17 takmičarskih predstava iz zemlje i inostranstva, medju kojima su bili i gosti iz Slovenije, Bugarske, Francuske, Madjarske, SAD, Belgije i Rusije.

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra je medjunarodni pozorišni festival koji je se razvio iz festivala "Malo pozorje" i predstavlja spoj neklasičnog pristupa glumačkog izražavanja i modernog teatra.

Pogledajte još