Novi Spajdermen za svega par projekcija zaradio 7,5 miliona dolara

"Spajdermen 3" je u prvom vikendu prikazivanja zaradio tadašnjih rekordnih 151,1 milion dolara. Od tada su generalno ponoćne projekcije postale mnogo profitabilnije, a rekord je prošlog leta dostigao "Hari Poter" sa zaradom na ponoćnim projekcijama od 43,5 miliona dolara.

Dobar početak filma "Čudesni Spajdermen" (The Amazing Spider-Man) nagoveštava, prema distributerima, da bi taj film u prvih šest dana mogao da zaradi čak 120 miliona dolara.

"Čudesni Spajdermen" pojavio se prošle nedelje u 13 zemalja i za vikend zaradio oko 50 miliona dolara.

On je, kako je ranije naveo njegov reditelj Mark Veb, zapravo do sada "neispričana priča" o Piteru Parkeru, koga tumači Endru Garfild.

Garfild je tu ulogu preuzeo od Tobija Magvajera, koji je Parkera tumačio u prethodna tri filma o čoveku-pauku, u režiji Sema Rejmija. U filmu se prepliću borba sa zlikovcem, doktorom Kurtom Konorsom, kog tumači Riz Ivans, ljubavna romansa sa Gven Stejsi, koju igra Ema Stoun, i sukob sa njenim ocem, kog tumači Denis Liri.

Reditelj novog nastavka, Veb izjavio je ranije da je ova verzija donekle mračnija od Rejmijeve trilogije, ali je dodao da je zadržao duhovitost same mitologije.

Beta

Pogledajte još