Slovačka osvojila Hopman Kup posle pobede nad Rusijom

PERT, 9. januara 2009. (Beta-AP) - Teniska reprezentacija Slovačke osvojila je Hopman Kup nakon što je u Pertu pobedila Rusiju 2:0.

Dominika Cibulkova pobedila je Dinaru Safinu 2:1 u setovima (6:7, 6:1, 6:4), dok je Dominik Hrbati savladao Marata Safina, takođe, 2:1 (6:7, 7:5, 7:6)

Reprezentacija Slovačke je tako osvojila treću titulu u 21-godišnjoj istoriji Hopman Kupa. Pre toga Slovaci su osvojili trofej 2005. godine, kada su za nacionalni tim nastupili Danijela Hantukova i Dominik Hrbati.

Reprezentacije Rusije i Slovačke su u svojim grupama ostvarile sve tri pobede.

"Srećna sam što sam je pobedila. Morala sam da igram agresivnije. Vodila sam 5:1 i ođednom je smanjila na 5:4", rekla je Cibulkova posle meča.

Safin, koji je bio prilično miran tokom mečeva u grupi, u finalu je "opravdao svoju reputaciju" i u prvom setu razbio reket.

Međutim, 28-godišnji Safin, koji je najavio da će se na kraju godine povući iz tenisa, u pojedinim momentima zabavljao je publiku.

Tokom neizvesnog poena u trećem setu, kada je Hrbati pokušavao da sačuva svoj servis, Rus je prilikom forhend udarca, u telo pogodio sudiju na mreži, posle čega joj je prišao i poljubio u obraz.

Pogledajte još