Nekoliko bivših radiklala prelazi u naprednjake

Martinović je rekao da će u narednih nekoliko dana doći do formalnog pristupanja naprednjacima i naveo da je sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem imao "korektan razgovor" u kome su se saglasili da je "u politici, kao i u životu potreban kompromis i da su taj kompromis postigli".

Doskorašnji funkcioner radikala objasnio je da je razlog njegovog prelaska u tabor naprednjaka to što SRS nema perspektivu zbog načina na koji se vodi i kadrovskih rešenja koja su urađena nakon izbora.

"U stranci je bilo mnogo mladih i obrazovanih ljudi, ali nažalost predsednik stranke je te ljude gurnuo u stranu i opredelio se za neke druge", rekao je Martinović i ocenio da SRS ne može da očekuje ništa povoljno ni nakon sledećih izbora.

"Ono što je najbolje bilo u SRS sada će biti u SNS", rekao je Martinović. Na pitanje zašto se opredilio za prelazak u SNS kada je tu stranku zajedno sa kolegama oštro kritikovao u republičkom parlamentu, Martinović je odgovorio da je to bila politika stranke u tom trenutku.

"Dok smo bili u SRS trudili smo se da SRS predstavimo na drugačiji način i da nacionalizam bude prosvećen i kulturan", rekao je Martinović.

Tanjug

Pogledajte još