Gerd Miler čestitao Ronaldu

BEOGRAD, 27. juna 2006. (Beta) - Poslednje 32 godine Nemac Gerd Miler bio je najbolji strelac svetskih prvenstva sa 14 pogodaka, ali je danas morao da čestita Brazilcu Ronaldu koji ga je pretekao za jedan gol.
Kako se navodi na zvaničnom sajtu SP u Nemačkoj, Ronaldo je danas postigao svoj 15 gol na svetskim šampionatima, u utakmici osmine finala protiv Gane, u kojoj je Brazil pobedio sa 3:0.
"Pre nego što je počeo Svetski šampionat u Nemačkoj bio sam siguran da će Ronaldo postići dva gola i izjednačiti moj rekord. On je postigao tri i to za mene nije iznenađenje", rekao je Miler.
On je dodao da je uvek govorio da nije rekorder.
"Uz svo poštovanje za mene je najbolji Džist Fonten koji je na jednom svetskom prvenstvu postigao 13 golova. Ronaldo je svoje golove postigao na tri šampionata. Igrao je na visokom nivou, uvek je bio spreman i na pravom mestu. On je najbolji, najkomletniji napadač u ovom trenutku", rekao je Miler.
On je objasnio da je pre SP u Nemačkoj, Ronaldo kritikovan zbog loše forme i viška kilograma.
"Kako to danas izgleda? Brazilu je potreban Ronaldo. Nije bio na svom nivou u prve dve utakmice, ali je protiv Japana mogao da postigne i pet golova", rekao je Miler.
Na pitanje, šta misli o igračima "nove generacije" u nemačkoj reprezentaciji, on je odgovorio: "Sviđaju mi se. Miroslav Kloze je imao odličnu sezonu u Verderu i pokazao je svoju formu na šampionatu. Lukas Podolski, takođe, završava posao, tako da mislim da Nemačka ima dva opasna napadača".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.