KK Crvena zvezda izašao iz stečaja

BEOGRAD, 4. jula 2012. (Beta) - Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je u sredu na svom sajtu da više nije u stečaju i da su odblokirani svi računi koji su bili u neprekidnoj blokadi od maja 2004. godine.

Kako se navodi u saopštenju, "Privredni sud u Beogradu 3. jula 2012. godine dao je potvrdu o pravosnažnosti rešenja kojim se usvaja unapred pripremljeni plan reorganizacije KK Crvena zvezda. Na taj način i zvanično je obustavljen stečajni postupak nad KK Crvena zvezda, a takodje su odblokirani svi računi KK Crvena zvezda koji su bili u neprekidnoj blokadi od maja 2004. godine".

Dodaje se i da "sva potraživanja, prava poverilaca i drugih pravnih lica, kao i obaveze KK Crvena zvezda od sada se uredjuju isključivo po uslovima iz plana reorganizacije, a usvojeni plan reorganizacije smatra se novim ugovorom za izmirenje potraživanja koja su poverioci imali prema KK Crvena zvezda".

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović nedavno je rekao novinarima u Beogradu da je dug kluba za manje od godinu dana sveden sa 18 miliona na 800.000 evra.

Pogledajte još