U Vojvodini prirodna koalicija DS, SVM i LSV

NOVI SAD, 4. jula 2012. (Beta) - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je u sredu da je potpuno prirodno da buduću vladu Vojvodine formiraju Demokratska stranka (DS), Savez vojvodjanskih Madjara (SVM) i LSV.

"Sve ove stranke zalažu se za autonomiju Vojvodine, iako ne i po pitanju stepena autonomije, i potpuno bi bilo prirodno da se u ovim smutnim vremenima zajedno izbore za što bolji život gradjana, koji nisu glasali za ovakvu vladu Srbije i Tomislava Nikolića na mestu predsednika Srbije", rekao je Kostreš agenciji Beta.

On je ocenio da bi DS, SVM i LSV trebalo da se objedine oko ideja koje su gradjani Vojvodine većinski podržali na prethodnim izborima i dogovore zajedničke ciljeve sa kojima bi nastupali i prema budućoj vladi Srbije.

"Iako LSV još nije dogovorila koaliciju sa DS na pokrajinskom nivou, ne vidim bilo kakav problem u tome. Nama nije prioritet broj sekretarijata u budućoj pokrajinskoj vladi, već zajednički dogovor oko definisanja jedinstvene politike. Tada broj sekretarijata koji će pripasti LSV neće biti nikakav problem", rekao je Kostreš.

Govoreći o najavama mandatara buduće pokrajinske vlade Bojana Pajtića da više neće pregovarati sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) oko ulaska u Vladu Vojvodine, Kostreš je rekao da je potpuno logično da ta stranka više ne bude u vladi.

Pogledajte još