Festival srpskog filma fantastike u Beogradu

BEOGRAD, 4. jula 2012. (Beta) - Sedmi Festival srpskog filma fantastike (FSFF) biće održan od 18. do 21. oktobra u Domu omladine i Jugoslovenskoj kinoteci, a novina je da će pored domaćih filmova, u takmičarskom delu učestvovati i ostvarenja iz regiona, saopštili su u sredu organizatori festivala, udruženje Mladi kadrovi.

U nacionalnoj selekciji, autori filmova će se nadmetati za nagradu Koskar u kategorijama najboljeg ostvarenja, najbolje filmske priče, najboljih vizuelnih efekata i specijalnog dostignuća.

Učesnici iz zemalja bivše Jugoslavije nadmetaće se za Koskara u posebnoj, regionalnoj selekciji.

Raspisan je i konkurs za najbolji "minijaturni film", dužine do tri minuta, na temu apokalipse, koji važi za sve zemlje bivše Jugoslavije.

Festival srpskog filma fantastike, osnovan 2006. godine, prvi je domaći žanrovski festival koji povezuje obožavaoce fantastike.

Do sada su filmovi sa festivala, u okviru njegove stalne turneje, prikazani u više od 40 gradova Srbije i bivše Jugoslavije.

Sve informacije o načinu i uslovima prijave filma mogu se pronaći na sajtu www.art-anima.com/fsff, kao i na zvaničnoj fejsbuk stranici manifestacije.

Pogledajte još