Partizan kažnjen sa 12.500 evra zbog incidenta u Evroligi

BEOGRAD, 12. janaura 2009. (Beta) - Košarkaški klub Partizan kažnjen je sa 12.500 evra zbog incidenta na utakmici devetog kola Evrolige između Partizana i Panioniosa, objavljeno je u ponedeljak na sajtu sedmostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je Partizan na osnovu izveštaja sudija po završetku meča, odigranog 7. januara u beogradskoj hali "Pionir".

U izveštaju je navedeno da su navijači domaćeg tima na kraju prvog poluvremena gađali sudije upaljačima, papirom i novčićima i da je jedan novčić pogodio sudiju Kijarija u lice. Takođe, ukazano je da su navijači na kraju utakmice pljuvali sudije.

U odluci se navodi da Partizan ima rok od 30 dana da uplati Evroligi 12.500 evra i ističe da će, ukoliko se ponovi takvo ponašanje, sledeća Partizanova utakmica biti odigrana bez publike.
U saopštenju na zvaničnom sajtu (www.kkpartizan.co.yu/) šampion Srbije apeluje na navijače "da budu disciplinovani i da nastave da bodre svoj klub na najbolji mogući način, kao i do sada, jer su takvim navijanjem i poneli epitet najboljih navijača u Evropi".

Pogledajte još