Nove mere "Bus Plusa" od 15. jula

Biće uvedeni novi oblici kontrole na 12 najfrekventnijih punktova javnog prevoza, dok će u određenom broju vidno označenih vozila biti prisutna stalna kontrola.

Građani će ubuduće, uz asistenciju kontrolora, ulaziti u vozila samo na vrata obeležena za tu namenu, navodi se u saopštenju.

Nove mere predviđaju ulaz na prednja i zadnja vrata i izlaz na srednja u ITS1, ulaz samo na prednja vrata na svim okretnicama (ITS1 i ITS2) i ulaz samo na prednja vrata, izlaz na ostalim u ITS2.

Uvođenje novih oblika kontrole podrazumeva i to da će kontrolori koordinatori usmeravati putnike, pomagati im da nove mere prihvate i moliti sve putnike bez vozne karte da napuste vozilo.

Koordinatori će biti raspoređeni na deonicama Zrenjaninski put, Karaburma, Smederevski put, Avalski put, Ibarska magistrala, Obrenovački put, Autoput, Surčinski put, Batajnički drum, Brankov most i stajalištu Pet solitera.

Biće uvedena vozila sa stalnom kontrolom, koji će moliti putnike bez uredne karte da ne ulaze u vozilo, a ona će biti jasno obeležena.

Cilj ovih mera nije izdavanje opomena, već stvaranje boljih uslova za putnike koji redovno plaćaju i očitavaju vozne karte, ističe član Gradskog veća Željko Ožegović.

"Veoma nam je važno da građani imaju razumevanja za uvođenje novih mera i da redovno očitavaju svoje kartice, jer je to njihova obaveza. Iskreno se nadamo da ćemo zajednički u saradnji sa njima ove novine uspešno primeniti",
naveo je on.

Odlučeno je da se nove mere uvedu tokom leta, jer su građani na godišnjim odmorima, pa je i javni prevoz najmanje opterećen. Planirano je da se do kraja avgusta jasno obeleže sva vrata za ulaz i izlaz u svim vozilima.

Uvođenje novih mera će omogućiti da linije sa malim brojem očitavanja budu redukovane ili ukinute, dok će one sa većim biti pojačane.

Vozila sa slabo iskorišćenih linija biće preusmerena na linije na kojima je do sada bila gužva, čime će građani dobiti kvalitetniji prevoz, navode iz Bus Plus sistema.

Pogledajte još