Davor Šuker novi predsednik hrvatskog fudbalskog saveza

ZAGREB, 5. jula 2012. (Beta) - Proslavljeni fudbaler i najbolji strelac Svetskog prvenstva 1998. godine Davor Šuker (44) izabran je u četvrtak za novog predsednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

On je na tom mestu nasledio Vlatka Markovića koji je na čelu fudbalskog saveza bio gotovo 14 godina, od 1998. Skupština HNS-a prihvatila je Markovićevu ostavku i imenovala ga počasnim predsednikom.

Davor Šuker izabran je jednoglasno na Skupštini HNS-a za novog predsednika i tu će funkciju obavljati naredne dve i po godine, do kraja mandata aktuelne skupštine. "Trudiću se da dostignem uspehe Vlatka Markovića i očuvam vrednosti hrvatskog fudbala", rekao je Šuker u svom prvom govoru.

Kontorverzni Marković bio je na čelu HNS-a od 1998. Krajem 2010. u napetoj atmosferi izabran je četvrti put na tu funkciju a dobio je samo glas više od protivkandidata Igora Štimca koji je osporavao regularnost glasanja.

Štimac je sada glavni kandidat za novog selektora fudbalske reprezentacije Hrvatske, posle odlaska Slavena Bilića s te funkcije.

Pogledajte još