Navijači Gane razočarani, krive sudiju

AKRA, 27. juna 2006. (Beta-Rojters) - Razočarani navijači Gane okrivili su danas sudiju za poraz 3:0 od šampiona Brazila, posle koga je debitant na Svetskom prvenstvu eliminisan sa takmičenja, koje je sada ostalo bez afričkih ekipa.
Navijači su se širom zemlje okupljali oko velikih ekrana na javnim mestima, ispred izloga prodavnica tehnike, po barovima i drugim mestima na kojima su mogli da bodre svoju reprezentaciju, obučeni u boje nacionalne zastave - crvenu, žutu i zelenu.
Nade navijača srušile su se posle ubedljivih 3:0.
"Osećam da je sudija potpuno prevario Ganu. Posle današnje utakmice trebalo bi da protestujemo protiv sudije. Vrlo sam tužan i ne znam šta da radim. Ne znam kuda idem. Zaslužili su više, igrali smo bolje", rekao je 28-godišnji arhitekta Abdul Aziz.
U centralnom delu Osua male grupe navijača plesale su i pevale posle utakmice, dok je jedan čovek, koji je od glave do pete bio obojen u boje zastave Gane sa natpisom "Brazilci idite kući", plesao u sred saobraćaja.
"Crne zvezde" su jedini tim iz Afrike koji se plasirao u drugu fazu takmičenja. Mnogi navijači istakli su da su ponosni na igru svog tima u duelu sa velikim zvezdama Brazila.
"Dobro smo odigrali, parirali smo im u svim segmentima igre", rekao je 36-godišnji lekar Tago Erasmus.
Mnogi navijači već su razmišljali o Mundijalu 2010. godine.
"Ovo nam je prvi put da igramo na Svetskom prvenstvu. Nismo imali samopouzdanja, a sledeći put ćemo ga imati", rekao je prodavac suvenira Rendi Akva.
Neki su, međutim, bili potpuno razočarani i ogorčeni zbog, kako veruju, brojnih sudijskih grešaka na turniru.
"Ne mislim da ćemo ikad više ići na Svetsko prvenstvo. Afričko prvenstvo će biti naš Mundijal. Svetsko prvenstvo nikada neće otići u Afriku, belcima previše treba", rekao je radnik iz prodavnice Feliks Mensa.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.