Novak: Ja samo želim da pobedim

Đoković, koji je u poslednje dve godine izgubio samo dva od 43 meča, sutra će igrati sa Rodžerom Federerom u polufinalu.

"Rodžera veoma poštujem, kao i ostali igrači. To se ne dovodi u pitanje. S druge strane mi smo protivnici. Ne razmišljam o tome šta je uradio u prošlosti ili koliko je bio uspešan. To bi bilo mnogo kada sam na terenu. Ja samo želim da pobedim u meču", rekao je Đoković.

Šestostruki šampion Vimbldona Federer i prošlogodišnji pobednik Đoković prvi put će igrati na Vimbldonu, svoj 27. međusobni meč.

"Interesantno je da će to biti naš prvi duel na travi. Veoma se radujem", rekao je Federer koji ide ka svojoj sedmoj tituli, a pošto je poslednje dve godine izgubio u četvrtfinalima.

Ovaj 30-godišnji teniser već ima najveći broj titula na gren slem turnirima - 16, ali poslednju je osvojio pre više od dve godine na Otvorenom prvenstvu Australije. Od tada Švajcarac nije igrao na najvišem nivou.

Ukoliko Federer pobedi Đokovića i osvoji titulu u nedelju, vratiće se na prvo mesto ATP liste, a izjednačiće i dva rekorda Pita Samprasa - osvojiće sedmu titulu na Vimbldonu i biće više od 286 nedelja na prvom mestu ATP liste.

Beta

Pogledajte još