Neželjni "friend request" crveni na profilu, šta sada?

Najbolji način je uključivanje nove funkcije "subscribe" jer je to najbolji način da pratiš ljude koji te zanimiaju čak i ako niste prijatelji. To znači takođe ako odbiješ nečiji zahtev za prijateljstvo, ta osoba će automatski postati tvoj pretplatnik, što znači da će videti tvoj profil, ali ti nećeš videti njen.

Na kraju krajeva postoji nekoliko nivoa prijateljstva:

1. Ako ti je neko prijatelj to znači da želi da vidi ono što ti radiš na svom zidu. Nakon što nekog prihvatiš za prijatelja imaš tri izbora:

  • Da ništa ne kategorzuješ. Videćeš sve što ta osoba radi na svom profilu i obrnuto
  • Da je staviš na listu ""Close friends".Videćeš većinu njegovih aktivnosti.
  • Da je staviš "Acquaintances" listu.Tako ćeš videti samo važne stvari, tipa lajkove, komentare

Da svoje prijatelje odvojiš od poznanika možeš koristiti Facebooku alatku za organizaciju liste, to će ti znatno olakšati snalaženje na profilu.

2. Možeš prihvatiti zahtev, pa isključiti "updates", koji dolazi od njih.Na svom profilu idi na "Friends", izaberi "Settings" i odaberi šta želiš da ti izlazi od te osobe, ako uopšte želiš nešto da vidiš.

3. Ako vam neko pravi probleme, možete prijaviti da ga ne poznajete. Ukoliko "Fejsbuk" , dobije takve informacije oni će takvu osobu isklljučiti, ili je bar upozoriti jer je Facebook napravljen da bismo komunicirali sa svojim prijateljima.

Pogledajte još