Ilić: Igraću i kao rezerva u Partizanu

Na uvodne tri kontrolne utakmice, nijednom nije bio starter, tek je protiv Zarije kapiten crno-belih zaigrao od početka i tako nemetnuo dilemu – da li je na pomolu realizacija revolucionarne ideje po kojoj bi ustupio mesto mlađima ili ga stručni štab samo štedi izlaganja prevelikom naporu, pa se protiv Ukrajinaca zadržao na terenu 60 minuta.

Teško da će trener Vladimir Vermezović izostaviti legendu kluba iz sastava kad krenu takmičarske utakmice, međutim, sudeći prema testovima u Sloveniji i Austriji namenio mu je drugačiju ulogu: da ne igra ceo meč, već da ulaskom u završnoj fazi osveži ekipu, promeni ritam, iznenadi protivnika…

Dovoljno je da podeli dve, tri lopte i korist će možda biti veća nego da, u 35. godini, od prvog minuta jurca za fudbalom, trošeći snagu po tropskoj vrućini.

"Ko sam ja da se protivim odlukama šefa struke? Ćutim, radim kao svi ostali, ne zaboravite da sam samo jedan od 30 igrača na pripremama, među nama ne bi smelo da bude razlika u statusu. Naravno, prihvatio bih da budem rezerva. I to bez pogovora. Niti sam ikad tražio privilegije od trenera, niti negodovao, čak i ako se s njima ne slažem. Nije sporno da odigram samo poluvreme ili poslednjih pola sata, najbitnije je da Partizan od toga ima korist. A ako me nema među 11, pomagaću sa strane, savetima", mirno je pričao Saša Ilić, strelac gola odluke protiv ekipe iz Luganjska.

Izvor: zurnal.rs

Pogledajte još