Kako se rešiti neprijatnih mirisa?

Obavezno antiperspirant

Većina žena misli da je antiperspirant drugi naziv za dezodorans. Antiperspiranti sadrže sastojke koji blokiraju pore na koži i sprečavaju znojenje, dok dezodoransi samo eliminišu neprijatne mirise. Tako antiperspiranti imaju dugotrajnije dejstvo, a dezodoranse treba nanositi nekoliko puta u toku dana.

Antiperspiranti i dezodoransi se razlikuju i po sastavu. Svi antiperspiranti su hemijskog sastava, dok dezodoranse možete i sami da napravite od prirodnih sastojaka.

- Soda bikarbona potpomaže isparavanje znoja. Ako pomešate sodu bikarbonu s malo kukuruznog brašna i dodate nekoliko kapi eteričnog ulja, dobićete dezodorans omiljene mirisne note. Posle tuširanja peškirom dobro osušite kožu pazuha i na njega nanesite mešavinu vlažnim peškirićem. Kožu pazuha ne ispirajte nakon toga.

- Tečni dezodorans možete da napravite ako pomešate aloja vera gel s malo vode, kašičicom glicerina i nekoliko kapi eteričnog ulja. Dobijenu mešavinu prebacite u čistu flašicu s raspršivačem i dobro promućkajte pre svake upotrebe.

(old_image)

Sprej, stik ili rol-on

U parfimerijama i drogerijama možete da nađete veliki izbor antiperspiranata i dezodoransa čiji proizvođači garantuju da će vas zaštititi od prekomernog znojenja i neprijatnih mirisa. Pre nego što se odlučite za određeni proizvod, saznajte više o svim formama ovih osvežavajućih, mirišljavih preparata.

Sprej

Dezodorans u spreju je odličan za često korišćenje. Veoma lako možete da se osvežite nekoliko puta u toku dana, što će vam posebno prijati leti.
Rol-on

Tečni dezodoransi se obično nalaze u bočicama s kuglicom na vrhu, koja omogućava lakše nanošenje na kožu ispod pazuha. Ovakvi dezodoransi su se prvi pojavili u prodaji i poznatiji su pod nazivom rol-on.
Gel

Dezodoransi u obliku gela uglavnom su providni i odličan su izbor ako želite da izbegnete ružne fleke na koži ili garderobi ispod miške.
Stik

Dezodorans u stiku je zbog praktičnog pakovanja, lakog nanošenja, guste teksture i trajnijeg efekta jedan od najpopularnijih među muškarcima i ženama.
Krema
Kremasti dezodoransi se lako razmazuju po koži u tankom sloju. Pružaju prijatan osećaj jer imaju osvežavajući miris i neguju kožu pazuha.

Izvor: Blic

Pogledajte još