Robinjo će biti spreman za četvrtfinale

BERGIŠ GLADBAH, 27. juna 2006. (Beta-AP) - Brazilski fudbalski reprezentativac Robinjo oporavio se od povrede desne prepone, zbog koje danas nije mogao da igra protiv Gane, i biće spreman za četvrtfinale Svetskog prvenstva.
Brazil je pobedio Ganu sa 3:0, a u četvrtfinalu sastaće se sa pobednikom meča Španija - Francuska.
Ovaj 22-godišnji fudbaler je "džoker" brazilske reprezentacije, a on komponuje i peva pesme kojima zabavlja ostale igrače.
"Šta da pevam? Ne sada. To je nešto što mi radimo kada smo u autobusu ili kada idemo na trening. Ostali igrači stalno me pitaju kako sam, a ja odgovaram da se nadam da nije ništa ozbiljno", rekao je Robinjo.
Ovaj fudbaler igra na prvom svetskom prvenstvu, a njegov stil doneo mu je ogromnu popularnost širom Brazila. Mnogi bi voleli da ga vide kako ravnopravno igra sa "magičnom četvorkom" - Ronaldom, Ronaldinjom, Adrijanom i Kakaom.
Robinjo je postigao šest golova u 23 meča i osvojio je dve titule sa brazilskim Santosom, pre nego što je 2005. godine otišao u Real Madrid.
On je naglasio da je kontaktirao sa svojom porodicom, koja je čula za vreme televizijskog prenosa da je povređen.
"Razgovarao sam sa mamom i tatom. Oni su bili zabrinuti, jer nisam često bio povređen. Rekao sam im da nije ništa ozbiljno, da neću igrati utakmicu sa Ganom, ali da ću biti spreman za sledeći meč. Normalno je da roditelji brinu", rekao je Robinjo.
Ovaj brazilski reprezentativac zamenio je Adrijana protiv Japana, kada je selektor Karlos Alberto Pareira odlučio da pruži šansu i igračima koji sede na klupi.
"On je igrač koji nam daje mnogo opcija. On je veoma motivisan", rekao je Pareira.
Robinjo je istakao da je veoma srećan šsto je na Svetskom prvenstvu i da se nada da će uskoro biti bolje.

Pogledajte još