Golmanu Zvezde preti robija

Ako bude osuđen, Bajković može da završi i u zatvoru.

Bajković je, kako piše "Press" je pre dva dana "alfa romeom" udario pešaka Milorada Đ. (52) iz Novog Bečeja koji je na zelenom svetlu prelazio pešački prelaz.

Prvotimac crveno-belih tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za šta je zaprećeno od jedne do osam godina zatvorske kazne, ali može se desiti da bude osuđen na kućni zatvor ili uslovnu kaznu.

Olakšavajuća okolnost za Zvezdinog golmana je što nije pio alkohol. Bajković će ostati bez dozvole tri godine. Bajković je izazvao nesreću tako što je, skrećući desno u Ustaničku ulicu, kod broja 196, udario u Milorada Đ. koji je u tom trenutku na zeleno krenuo preko pešačkog prelaza.

- Pešak koji na zeleno prelazi ulicu je svetinja u saobraćaju i svako obaranje pešaka je ozbiljno krivično delo. Srećom po Bajkovića, čovek ima teže povrede, ali nema bojazni za njegov život. Takođe, ustanovljeno je da Bajković nije bio pod dejstvom alkohola, što mu je svakako olakšavajuća okolnost. Ipak, moraće da odgovara za ono što je učinio, a kakva će kazna biti predstoji da se vidi - kaže izvor blizak istrazi.

Pogledajte još