Vujošević: Bešiktaš našu grupu čini težom

"Ono što grupu čini teškom je što je šampion Turske došao iz šestog šešira. To bi rukovodstvo Evrolige trebalo da ispravi, radi se u grešci u bodovanju koja dovodi do ovako teške grupe", rekao je Vujošević za klupski sajt posle današnjeg žreba.

Pored Partizana i Bešiktaša, u Grupi D nalaze su španska Barselona, ruski CSKA iz Moskve, nemački Bamberg i litvanski Lijetuvos Ritas.

"Sad bar znamo koji su nam protivnici, i sa još većom energijom radićemo na selekciji koja je u stanju da se bori u takvoj grupi. Nema nijedne slabe ekipe, a izlišno je govoriti o kvalitetu CSKA i Barselone. Nemci ulažu jako mnogo u košarku, dok je Lijetuvos naš stari poznanik. Sve timove dobro znamo osim Bešiktaša, sa kojim nismo igrali u poslednje vreme", rekao je Vujošević.

Novi stari trener crno-belih, koji je na klupi zamenio Vladu Jovanovića, kazao je da u Grupi D nema tima koji je zbog finansija u lošijem stanju.

"U Evroligi nema slabih ekipa. Možda se svake godine zadesi jedan koja ima finansijske probleme, pa je u lošijem stanju i nije na nivou Evrolige. U našoj grupi nijedan tim nije takav. Grupa je teška, mislim da je uz Grupu C teža nego ostale", kazao je Vujošević.

"U svakom slučaju, borićemo se. Velika je promena i u sistemu takmičenja. Plasman u Top 16, u kojem će biti dve gurpe po osam timova donosi i veliki broj utakmica sa najboljim klubovima Evrope. Promene su velike i njih bi trebalo razumeti", dodao je on.

Takmičenje u Evroligi počeće 19. oktobra.

Beta

Pogledajte još