Zvezda – Majorka: Novi poraz Zvezdaša u Ligi Šampiona

Odbojkaši Crvene Zvezde poraženi su od Majorke u 5. kolu Lige Šampiona sa 3:0 (25:20, 25:22 i 25:17), za samo 70 minuta igre. Ovo je drugi poraz našeg tima od Španaca u ovoj sezoni, pošto su „crveno-beli“ na gostovanju izgubili sa 3:1. Meč se igrao u hali Šumice, pred oko 800 gledalaca. Poslednji meč u ovoj sezoni Lige Šampiona Zvezda će igrati naredne srede u Italiji, protiv Lube iz Maćerate.

Trener Zvezde, Željko Bulatović, nije previše razočaran novim porazom:

Suviše smo loše primali servis, da bismo mogli nešto više da uradimo. Prijemi su bili rasuti i zato nije bilo moguće organizovati neki ozbiljniji napad.
Iskusni srednjaci, Torens i Stepanenko su sve to jako dobro koristili i odlični su igrači da bi im sve to lako prolazilo. Za ovakve utakmice se mora biti na visokom nivou u svakom elementu igre. Servis nas je najskuplje koštao
“.

Igrač Zvezde, Jovan Ćulafić, ističe i dobre strane igre njegovog tima:

„Što se tiče bloka, napada i tih elemenata mislim da smo bili dobri. Popustili smo na prijemu i mislim da je nedopustivo da tako primamo u Ligi Šampiona. Čak ni njihov servis nije bio toliko dobar. Mislim da je prijem jedini element koji nas je odveo u poraz. Bilo je želje, borili smo se, ali popustili smo na jednom polju i to nas je dosta koštalo“.

Bloker Španaca, Tores Kastro, smatra da je pobeda zaslužena, ali da nisu previše lako stigli do nje:

Iako rezultatski sve izgleda lako, nije bilo tako. Dosta smo radili i pripremali se i pobeda je samo rezultat tog rada. Mislim da nam je blok dosta dobro radio, kao i odbrana. Takođe smo dobro i servirali i to nam je donelo najviše poena. Razlika u kvalitetu i nije toliko velika, ali drago mi je što smo kao gosti pobedili sa 3:0. Poslednji meč igramo kod kuće, protiv Roselara i nadam se da neće biti negativnih iznenađenja po nas“.

Marčelo Mendez, trener Majorke, nije očekivao ovako ubedljivu pobedu:

Ovo je bila naša najbolja utakmica u ovoj sezoni Lige Šampiona. Odbrana nam je bila odlična, a napad srpskog tima je dosta loše funkcionisao. Veoma sam srećan zbog ove pobede, jer nam dosta znači i na psihološkom planu pred poslednje kolo“.

Nakon pet kola Zvezda je na poslednjem mestu sa svim izgubljenim mečevima u grupi C. Prvi na tabeli je italijanski Lube, sa četiri pobede iz isto toliko kola. Roselare ima tri pobede i jedan poraz, a Maljorka dve pobede i tri poraza. Bez obzira na ishod poslednjeg kola Zvezda je bez šansi za nastavak takmičenja, dok će se iz šest grupa birati 16 ekipa koje će nastaviti takmičenje u 1/8 finala. Finalni turnir četiri najbolje ekipe igraće se 4. i 5. aprila u Pragu.

U ženskoj konkurenciji Srbija je mnogo bolje plasirana. Ekipa Poštara 064 zauzima drugu poziciju u grupi B sa tri pobede iz četiri kola. Prolaz naših odbojkašica u narednu rundu već sada je izvestan, a prema prikazanoj igri možemo se nadati da ćemo ih gledati i na Final Four-u 28. i 29. marta.

Katarina Stojković
14.01. 2008.

Pogledajte još