Dodeljene nagrade na filmskom festivalu u Mokroj Gori

0

UŽICE, 15. januara 2009. (Beta-Fonet"") – Najbolji studentski film Međunarodnog filmskog festivala "KUstendorf" u Mokroj Gori je "Godok" autora Hoki Haceija iz Japana, koji je osvojio najviše festivalsko priznanje "Zlatno jaje".

UŽICE, 15. januara 2009. (Beta-Fonet) – Najbolji studentski film Međunarodnog filmskog festivala “KUstendorf” u Mokroj Gori je “Godok” autora Hoki Haceija iz Japana, koji je osvojio najviše festivalsko priznanje “Zlatno jaje”.

Festival je sinoć završen svečanom dodelom zahvalnica i priznanja, a u takmičarskom delu festivala prikazano je 35 studentskih filmova iz 16 zemalja sveta.

“Godok” je necenzurisani snimak svakodnevice dece koja rade i igraju se na industrijskim đubrištima u sirotinjskim četvrtima Filipina.

Prema oceni Žirija novinara, najbolji na ovogodišnjem “Kustendorfu” je međutim bio angažovani dokumentarac “Muha” Dragana Mišića.

Osnivač “Kustendorfa” je reditelj Emir Kusturica. Festival je počeo 8. januara, a ovogodišnji gost je bio američki režiser Dzim Dzarmuš.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.