Čović: Odluka o Pešiću do četvrtka

"Budžet koji formiramo je realan. Nemamo planova za zaduživanje. Ali, da bismo ostvarili ambicije, potrebno je da nas podrže država i grad. Očekujemo od nove vlade da primeni Zakon o sportu, da vidimo koji su klubovi od nacionalnog značaja. Gotovo sam siguran da je to i Zvezda. Ako je u prethodnoj vladi postojala zabrinutost da bi proglašenjem Zvezde za klub od nacionalnog značaja na sebe preuzela određene dugove, opasnost je otklonjena. Zvezda pripada državi i narodu, ona je brend koji su gradili naši očevi i dedovi od 1946. i ne treba da bude privatizovana", ističe predsednik kluba Nebojša Čović za "Novosti“.

Situacija sa trenerom Svetislavom Pešićem ponajviše kopka navijače.

"Očekujem da ćemo izvesno rešenje imati u sredu, četvrtak. Ponuduli smo da jedan deo sredstava koja se duguju bude isplaćen do kraja jula, a drugi do kraja avgusta, s tim što mu još nisu dospele dve rate. Iskreno bih želeo da se sve završi na najbolji način. Ali, ako se to i ne dogodi, Zvezda mora da živi dalje i da napreduje."

Jedini igrač za kojeg se zasigurno zna da pregovara sa klubom jeste Igor Rakočević.

"Računamo na to. Potrebno je da usaglasimo stavove, odnosni Igorove želje sa našim mogućnostima. Optimista sam. Inače, Igor je naš, zvezdaš i legenda kluba, ma gde bio."

Pogledajte još