Ronaldo: Obaranje rekorda mi nije bio cilj, ali mi je drago

DORTMUND, 27. juna 2006. (Beta-Rojters) - Brazilac Ronaldo postigao je danas prvi gol u pobedi svog tima nad Ganom od 3:0, i tako sa 15 pogodaka postao najbolji strelac na svetskim prvenstvima, ali je posle meča rekao da mu obaranje rekorda nije bio cilj.
Ronaldo je sjajno iskoristio šansu u petom minutu i otvorio put svom timu ka četvrtfinalnom meču protiv Francuske ili Španije. On je ovim golom pretekao rekord Gerda Milera, koji je na dva Mundijala postigao 14 golova za Zapadnu Nemačku.
Ronaldovi pogoci postignuti su na tri svetska prvenstva.
"Taj rekord nikada nije bio cilj, to se samo desilo. Srećan sam, međutim, što sam ga oborio, jer je trajao tokom sedam svetskih prvenstava", rekao je Ronaldo posle meča.
"Veliko mi je zadovoljstvo što sam postavio rekord, ali ne zaboravimo da je naš glavni cilj finale. Igrači su vrlo samouvereni i ekipa postiže golove", rekao je 29-godišnji napadač.
Ronaldo je gol postsigao posle sjajne varke telom.
"Nadam se da će nasedati na moje trikove sve do finala. Osećao sam da moram nekako da prevarim golmana. Mislio sam da bih samo zakomplikovao stvari ako bih dugo držao loptu i zato sam izveo taj dribling", objasnio je Ronaldo.
Uprkos visokom konačnom rezultatu, pobeda nije bila laka.
"Nije bilo lako igrati danas. Svi daju sve od sebe kada igraju protiv Brazila. Za mene je dobro ako se stvori pritisak, pošto ja tada najbolje pokazujem šta znam", rekao je Ronaldo, koji je postigao oba gola u pobedi nad Nemačkom od 2:0 na proteklom Mundijalu.

Pogledajte još