Verujemo u...

Nećemo pričati o (posrnuloj) srpskoj kinematografiji. Gledamo u budućnost i... nekoliko domaćih filmova na koje se kladimo! Optimizam! 

Najpre, legendarna priča o vozaču-fantomu koji je 1979. godine harao Slavijom u ukradenom poršeu! Potencijalni hit "Beogradski fantom" u režiji Jovana Todorovića.

 

 

Da li će "Zona mrtvih" dvojca Todorović-Konjević  oživeti sprski zombi horor? Da se kladimo?!

 

 

Ekipa "Šejtanovog ratnika" se vratila! Ovog puta "na tapetu" su tinejdžeri, navijači i... "Šišanje" (do glave, naravno)!

 

 

Neka "Život i smrt porno bande" bude upola kao dokumentarac "Made in Serbia" i reditelj Mladen Đorđević je ispunio svoju misiju u 2009. godini!

 

 

Neki zbunjeno kažu "ovo će biti potpuno nenormalan film", drugi se unapred raduju pomerenom pokušaju osvežavanja srpske kinematografije, a mi... prilično verujemo u "Srpski film" u režiji Srđana Spasojevića!

Pored "novih nada", na scenu se se vraća i Srđan Dragojević! Film "Sveti Georgije ubiva aždahu", po čuvenoj drami Dušana Kovačevića, film je koji mnogi nazivaju "državnim projektom", a Dragojević "snom koji traje čitavu deceniju". Premijera je zakazana za mart!

 

 

Od svih navedenih, do premijere je najbrže stiže film "Drug Crni u NOB-u".

 

 

Na jesen stiže (a pre toga na FEST!) film Darka Lungulova "Tamo i ovde", u kome se pored Baneta Trifunovića i Mirjane Karanović, pojavljuju i američke zvezde (i bračni par) Dejvid Tornton i Sindi Loper.

 

 

Ako sve ide po planu (producenata, reditelja... finansija, pre svega!), još neki domaći filmovi će pokušati da obeleže 2009. godinu... O njima, drugi put.

K.M.

Pogledajte još