Federer: Zlatna medalja je moj sledeći cilj

Olimpijski turnir u tenisu počinje 28. jula na terenima Vimbldona.

Da ne bude zabune, Federer nije samo srećan što će učestvovati na Olimpijskim igrama.

"Verujem da ova situacija dodaje malu zvezdicu pored mog imena. Ja sam sada šampion Vimbldona i to mi daje više samopouzdanja na Olimpijskim igrama. Na neki način osećam i veći pritisak", rekao je Federer. On neće biti u olimpijskom selu za vreme Igara, već će kao i obično iznajmiti kuću u blizini terena na Vimbldonu.

Federer je već učestvovao na tri OI. Za vreme Igara 2000. upoznao je svoju suprugu Mirku, bivšu švajcarsku teniserku. Nosio je dva puta zastavu i kaže da bi sada ta čast mogla nekom drugom da pripadne. Od medalja, ima zlato u dublu, osvojeno 2008. sa Stanislasom Vavrinkom. Zlato u singlu bio bi savršen poklon za momka koji ima sve, uključujući rekordnih 17 gren slem titula i koji sw vratio na mesto broj 1 na ATP listi, čime je izjednačio rekord Pita Samprasa.

"Očigledno, Olimpijske igre su naredni cilj. Treba napraviti pauzu, razmisliti, pripremiti se dobro, a zatim doći u London i nadati se dobroj igri", rekao je Federer. Već sutra organizatori Olimpijskih igara zvanično će preuzeti "Sve engleski klub".

Veliki elektronski semafor buće demontiran. Sakcije sa biljkama biće sklonjene. Prodavnice će biti ispražnjene od ljubičasto-zelenih kišobrana i drugih karakterističnih predmeta da bi se napravilo mesta za olimpijske suvenire.

"Mnogo toga će se promeniti. Siguran sam da Međunarodni olimpijski komitet zna šta radi. Mnogo toga je dobro, tako da ne znam šta bi trebalo poboljšati", rekao je Federer.

Teško je naravno i zamisliti kako bi on mogao da bude bolji igrač. Ima najviše gren slem titula, najviše gren slem finala, najviše pobeda na gren slem turnirima, a na OI dolazi kao najveći favorit.

Beta

Pogledajte još