Otvorena izložba Teslina vizija interneta

BEOGRAD, 9. jula 2012. (Beta) - U beogradskoj galeriji Ozon u ponedeljak je otvorena izložba "Teslina vizja interneta", a povod je obeležavanje rodjendana velikog američkog naučnika srpskog porekla Nikole Tesle, 10. jula, koji se u Srbiji obelezava i kao Dan nauke.

Izložba će trajati do 13. jula, a njen cilj je da podseti da je Tesla u svom projektu "Svetski sistem" još 1900. godine, govoreći ondašnjim tehničkim rečnikom, u 12 tačaka opisao ono što se danas zove internet, mobilna telefonija i GPS.

Na izložbi u Galeriji Ozon Teslina vizija interneta predstavljena je uporednom infografikom njegovih vizionarskih reči i starih fotografija tehnike iz tog vremena - na jednoj strani, a na drugoj strani opisom informaciono-komunikacionih tehnologija današnjice, čiju okosnicu čini upravo internet.

Autor izložbe je multimedijalni umetnik Lazar Bošković, a pored prikaza u Ozonu, ovaj projekat ima i poseban web sajt www.teslinavizijainterneta.rs, na kojem se mogu naći korisni linkovi i drugi materijali važni za ovu temu.

Pogledajte još