Osam razloga za seks na jednu noć

Postoje muškarci ili žene čije ime ne morate više ni da pamtite, ali se seksa i strasti te noći sećate s posebnom nežnošću.

Usputni seks, naravno, nije za svakoga. Ženama je pogotovo teško da se nose s tim budući da su odgajane i u društvu formirane s idejom da je seks redak i dragocen dar kojim ne bi smele da se razbacuju.

Naša kultura je još uvek puna poruka da je usputni seks samo za žene koje su očajnički željne pažnje, za one s niskim samopouzdanjem, one koje imaju problema s muškarcima ili pak za promiskuitetne parti žene sklone alkoholu. Naravno da to nije tako, budući da su žene puno komplikovanija bića od ponuđenih stereotipa. Evo kad je seks za jednu noć upravo ono što vam treba:

1. O SEKSU RAZMIŠLJATE ZDRAVO
Kad god krećete u seksualni odnos, činite to samo iz razloga zbog kojih ćete se osećati dobro. To može da znači seks s osobom koju volite i u koju imate poverenja, ali i sa strancem koga ste nedavno upoznali i nikada ga (nadamo se) više nećete videti. Ako radite to jer očekujete samo čisto zadovoljstvo i zabavno iskustvo koje ne traži dalje obaveze, nema razloga da se u seks ne upustite slobodno. ***Kako da prevaziđete neprijatne momente u vezi

2. OSEĆAJ KRIVICE JE RASIPANJE ENERGIJE
Prilično je besmisleno osećati se loše zbog jedne noći. Ako ste koristili zaštitu, osećali ste se fizički sigurno i pronašli seksualni užitak, ne morate da žalite. Malo seksualne avanture ne znači da treba da osuđujete svoj moral. Ako ipak imate osećaj da je nešto bilo pogrešno, zapitajte se da li vam je stvarno bilo neprijatno prošle noći ili ste programirani da o svojim postupcima, izborima, i telu razmišljate u okvirima očekivanja društva o tome kako bi žena trebalo da se ponaša? Zapamtite: vi ste vlasnici svojih odluka. Donosite ih s razlogom i samo jednom živite.

3. ANONIMNI SEKS JE ČIST RAČUN

U svom svetskom bestseleru "Strah od letenja" Erika Jong je 1973. predstavila koncept seksa bez šlica. Za one koji još nisu pročitali knjigu, citiramo: "Seks bez šlica je apsolutno čist. Nema skrivenih motiva. Nema igre moći. Muškarac ne uzima, a žena ne daje. Niko ne pokušava da dokaže nešto ili dobije bilo što od bilo koga." To je, ukratko, seks u kojem niko nikome nije dužan. ***Probajte predigru koja će se i njemu svideti

4. SEKS ZA JEDNU NOĆ ZNAČI MANJE EMOCIONALNOG PRAŽNJENJA

Možda vam je i ovo poznato: rekli ste sebi da se nećete emocionalno vezati te da će odnos s partnerom biti baziran samo na seksu. Znate, međutim, da ste puno ranjiviji kad ste goli pred nekim. Veza koja se navodno bazira samo na seksu, obično završi u samozavaravanju i višemesečnom negiranju vaših pravih osećanja da bi se na kraju neobavezni odnos pretvorio u veliki haos. Jedna noć je dobar recept za one kojima je teško da razdvoje fizičko od emocionalnog. Tako ćete doživeti čisto seksualno iskustvo bez očekivanja da se ono pretvori u nešto više.

5. OBAVIĆETE POSAO BEZ GUBLJENJA VREMENA

Jedna od velikih stvari kod seksa za jednu noć jeste da osoba s kojom ste ušli u odnos ne mora da bude Prava ni Pravi. Smisao ovog vrućeg druženja je malo zabave u intervalu kad nijednome od vas dvoje nije na radaru pravi partner. Slatki, neobavezni seks vas može podsetiti da ste privlačni i omogućiti da utažite svoje seksualne potrebe dok vas istovremeno spašava od nepotrebnog upoznavanja ljudi koji nisu za vas, piše Huffington Post. ***Razlozi zbog kojih ne treba da priznate prevaru!

6. SEKS ZA JEDNU NOĆ JE SAVRŠENO SLATKA OSVETA

Partner vas je varao. Bivša najbolja prijateljica se zakačila za vašeg bivšeg. Shvatili ste da je sve vreme dok ste bili s njim gajio tajnu opsesiju prema zgodnoj koleginici. Ovo su trenuci kad je lako skliznuti u osećaj da je kod vas nešto pogrešno, iako su zapravo drugi bili oni koji su postupali neprimereno. Umesto da upadnete u samoprezir, zašto ne biste malo iskalili svoj bes? Uostalom, imate pravo da budete ljuti. Takođe, endorfin otpušten tokom seksa pomoći će vam da se relaksirate i popravite vaše raspoloženje. Na trenutak možete osetiti zadovoljstvo i zaboraviti one koji su vas prevarili.

7. ŽIVOT NE MORA UVEK DA IMA ZAPLET

Kao žena bez partnera, imate luksuz da se igrate svojim alter-egom jer je svakoj ženi ponekad potreban odmor od svakodnevne rutine. Seks za jednu noć je divan teren za fantazije i ničija zemlja između fantastične vas te jedne noći i fantastične vas u stvarnosti. Bez obaveza. Samo se prepustite, ne govorimo o dvostrukim, paralelnim životima, nego samo o jednoj noći, prenosi T portal. ***Ovo sigurno niste znali o seksu za jednu noć

8. ŠTO BOLJE UPOZNATE SAMU SEBE, IMAĆETE BOLJI SEKS

Tu nemamo ništa da dodamo. Kad seksom za jednu noć (svesno ili nesvesno) pokušavate da popunite emocionalnu prazninu, obično ćete se sledećeg jutra osećati još gore i praznije. Ako osetite oklevanje ili ako niste sto posto sigurni da je to prava stvar u pravom trenutku, odstupite korak nazad. Učinite to samo ako znate da to želite, ako se osećate sigurno i znate da ćete uživati u tom trenutku.

Izvor: Smedia

Pogledajte još