Prateći programi na Egzitu

NOVI SAD, 10. jula 2012. (Beta) - Na ovogodišnjem festivalu Egzit u Novom Sadu biće promovisan projekat "Multikulturalizam u muzici", čiji je cilj da pokrene saradnju po pitanju muzičkog multikulturalizma u celoj Evropi.

U okviru ovog projekta, na Egzitu će se predstaviti sastavi Buraka Som Sistema i Seun Kuti i Egypt 80, dok će se ceo program Rege bine odigrati u znaku ovog programa, saopštili su organizatori.

Pored ovakve promocije nastupa poznatih muzičara iz nezapadnih kultura, na Egzitu će biti organizovana i "muzička izložba", koja predstavlja tradicionalnu i savremenu muziku nezapadnih kultura.

U okviru festivala biće održan i sastanak Centralno i istočnoevropskog programa za razmenu talenata (Central and Eastern European Talent Exćange Program - CEETEP).

Na tom sastanku će menadžeri i predstavnici centralno i istočnoevropskih izvodjača, raspravljati o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti muzičke industrije u regionu, navodi se u saopštenju za javnost.

Kao i svake godine, i na ovogodišnjem Egzitu će na bini Agora biti održavane tribine nevladinih organizacija: "Bukvar slobodnog interneta", zatim "Nova levica i borba za budućnost demokratije", "Peščanik", kao i "Prajd i prijatelji".

Pogledajte još