Policija podnela prijavu protiv Makse Ćatovića

Maksa Ćatović se tereti da je nenamenski potrošio novac dobijen od kompanije “Trejler” za deo troškova realizacije projekta “Na lepom plavom Dunavu”, koji nikad nije sproveden, i tako pribavio protivpravnu imovinsku korist, i za svoje preduzeće i za sebe lično, saopšteno je danas u Novom Sadu.

Ćatović je osumnjičen da je prikrio poslovnu dokumentaciju “Komuna produkcije”, odnosno da je nije učinio dostupnom nadležnim državnim organima.

Maksu Ćatovića (62) krivična prijava tereti za tri krivična dela: zloupotreba službenog položaja, zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave.

Biografija:

Maksa Ćatović se na početku karijere bavio diskografijom, radio kao muzički saradnik, a zatim i urednik Radio Beograda, Programa 202.

Pisao je muzičke kritike u listu Mladost i Džuboks. Bio je muzički producent u Radio Beogradu a potom je postao slavan kao organizator koncerata velikih muzičkih zvezda iz zemlje i inostranstva. Bio je menadžer i uticao na muzičku produkciju PGP RTS-a.

Organizovao je prvi koncert Bjelog dugmeta, sarađivao sa Gorenom Bregovićem i svim zvezdama sa prostora ex-yu. Doveo je Madonu, Pavarotija, Stinga, Metaliku...

Osim muzičke organizacije velikih koncerata i muzičke produkcije bavio se i filmskom produkcijom radeći na velikim filmovima Emira Kusturice.

Pogledajte još