Silađi: Žao mi je samo što nisam trenirao

"Malo sam i nervozan i zabrinut, jer, jednostavno, kad saznate tri nedelje pre svoje trke da idete na Olimpijske igre, ipak imate dozu zabrinutosti. Pre mesec dana sam bukvalno odustao od odlaska u London. Sreća najveća je što ovog vikenda imamo državno prvenstvo, pa sam ostao u vodi, inače ne bih ni plivao", rekao je Silađi agenciji Beta u Beogradu.

Svetska plivačka federacija (FINA) naknadno je pozvala Silađija, i to na osnovu prošlogodišnjeg rezultata na 100 metara prsno.

"Uopšte nisam očekivao. Imao sam rezervisan smeštaj u Banjaluci da idem na rafting, bio sam odustao od Igara. Naravno, srećan sam i velika mi je čast što ću drugi put predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama. To je velika stvar. Žao mi je samo što nisam trenirao kao da znam da ću ići, jer bih totalno drugačije radio", rekao je Silađi.

Ovaj Bečejac objasnio je da su za pripreme za veliko takmičenje potrebne tri nedelje posebnog rada, a da će on imati samo jednu.

"Imam 17 dana do početka trke i nema tu šta mnogo da se uradi... Posle državnog prvenstva ću odmarati dve nedelje pred Olimpijske igre. Želim da pružim maksimum i želim da ostvarim dobar rezultat...Fale mi dve nedelje jakog treninga. Ne znam koliko će to da me ometa, jer se nikad nisam spremao za veliko takmičenje na ovakav način... Imao sam za sebe loše vreme na Evropskom prvenstvu pre dva meseca i cela godina mi je slabija, ali probaću da popravim utisak"
, rekao je Silađi.

Srbiju će u Londonu predstavljati osam plivača, koji su uglavnom iz Vojvodine, a osim toga su i prepoznatljivi po optimizmu i vedrom nastupu u javnosti.

Beta

Pogledajte još