Biljana Srbljanović tvrdi da je Karleuša pop kultura

- Šta su poludeli oko Jelene Karleuše u testu opšte informisanosti na Filozofskom, kao da je ona žena samu sebe stavila - napistala je Srbljanović na Tviteru.

Sporno pitanje - „Novi hit Jelene Karleuše u naslovu pominje biblijske gradove: a) Nazaret i Vitlejem b) Jerusalim i Jerihon c) Sodomu i Gomoru? prema tvrdnjama Srbljanovićeve odgovara nameni testa.

- U testu opšte informisanosti nalazim da je potpuno normalno postaviti pitanja iz pop kulture. To što je čitav test moronski, to je drugo. A u redu im je pitanje ispred: „Oskarovac Tom Henks je po veroispovesti a) mormon, b) pravoslavac, c) budista. To je opšta kultura, kako se krsti američki glumac, pošto se krsti s tri prsta, time postaje opštekulturan. Gledam nešto taj test, ja bih pala sto posto, niti znam šta jede svilena buba, niti gledam „Dr Hausa“, niti znam hobite, mnogo važno za filozofe. O Tomu Henksu znam da je idiot. Budući sociolozi zato moraju da znaju ovo: „Koja TV serija prati život porodice Gavrilović?“ To je isto u redu, samo je Karleuša frka - napisala je Srbljanovićeva.

Podsećajući se akcije "Sablja" u istom duhu Srbljanovićeva je nastavila

Koja folk zvezda je pružila alibi Dušanu Spasojeviću, jednom od ubica Zorana Đinđića“, bilo bi isto frka, ili trik pitanje „Koja folk zvezda je bila uhapšena tokom akcije ‘Sablja’“. „Biće kažnjeni profesori zbog Karleušine pesme“. J**ote, šta će, da ih streljaju? U zemlji u kojoj je Ana Bekuta svakodnevno imenovana u tekstovima o sastavljanju vlade, najveći skandal je Karleušina pesma. Ma palite - kaže Biljana.

Srbljanovićeva koja ima iskustva iz nastave, kao profesor dramturgije na Fakultetu dramskih umetnosti odlučila je i da postavi jedno dodatno pitanje.

- Pitanje 31 - „Kako se zove Noletov pas? a) Pjer b) Vuk Jeremić c) ne znam, ali sam bio dedi na sahrani. Glupo pitanje. Pošto su sva tri tačna - prokomentarisala je Biljana.

Pogledajte još