Frings: Nećemo igrati "flastera" nad Rikelmeom

BERLIN, 27. juna 2006. (Beta-Rojters) - Fudbaleri Nemačke neće igrati striktnu markaciju nad najboljem argentinskim fudbalerom Huanom Romanom Rikelmeom na predstojećoj utakmici tih timova u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.
Zadnji vezni fudbaler Nemačke Torsten Frings koji će najverovatnije imati zadatak da zaustavi Rikelmea rekao je danas da "panceri" ne mogu sebi da dozvole da posvete svu pažnju jednom igraču.
"Ne znam još uvek kako ćemo tačno igrati, ali ne mogu da zamislim sebe da jurim za Rikelmeom po terenu 90 minuta", rekao je Frings na konferenciji za štampu.
Nemačka i Argentina imaju indentičnu gol razliku na ovom Svetskom prvenstvu. Oba tima su postigla 10 a primila po dva gola. Više od polovine golova na prvenstvu Argentinci su postigli na utakmici protiv Srbije i Crne Gore (6:0).
"Trebalo bi da ga (Rikelmea) preuzimamo u zavisnosti od toga na kojem je delu terena. Ne smemo da napravimo grešku tako što bi se skoncentrisati samo na Rikelmea. Oni imaju jako dobar ceo tim i moraćemo svi u odbrani da podelimo posao", kazao je Frings.
Nemačka i Argentina igrali su u finalu Svetskog prvenstva 1986. i 1990. godine. "Gaučosi" su bili uspešniji u prvom finalu, dok su im se "panceri" revanširali posle četiri godine.

Pogledajte još