Srbija izgubila od Danske u finišu utakmice

BEOGRAD, 19. janaura 2009. (Beta) - Muška rukometna reprezentacija Srbije izgubila je u Poreču od Danske 36:37 (22:16) u utakmici drugog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Najefikasniji igrač u srpskoj reprezentaciji bio je Momir Ilić sa 10 pogodaka, dok je Mladen Bojinović postigao osam, a Aleksandar Stojanović pet golova.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji igrač bio je Hans Lindberg sa devet golova, a po šest dodali su Lars Kristijansen i Mikel Hansen.

Ranije danas u Grupi D Egipat je pobedio Saudijsku Arabiju 26:18, dok je Norveška ubedljivo savladala Brazil 39:21.

Reprezentacija Srbije u trećem kolu, sutra od 17 sati igra protiv Brazila.

Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po tri reprezentacije iz svake grupe.

Reprezentativci Srbije angažovano su počeli utakmicu i već na početku poveli sa 4:1. Izabranici Jovice Cvetkovića dobro su igrali u odbrani, a u napadu su brzim akcijama tokom prvog dela prvog poluvremena održavali prednost od tri gola.

Do najveće prednosti na utakmici od osam golova (14:6) "orlovi" su došli zahvaljujući golovima Bojinovića i Ilića, ali i odbranama golmana Dimitrija Pejanovića.

Nakon toga ekipa evropskog prvaka zaigrala je bolje u odbrani i smanjila na pet golova razlike (18:13), ali su rukometaši Srbije sa igračem manje postigli dva gola i vratili prednost od sedam razlike, da bi poluvreme završili sa šest golova prednosti (22:16).

Reprezentativac Srbije na poziciji levog krila Ivan Nikčević teško se povredio u trećem minutu utakmice, zbog čega je završio takmičenje na turniru. Lekari su mu stavili gips na nogu, a na početku drugog poluvremena na štakama se vratio u dvoranu.

Na početku drugog poluvremena reprezentativci Srbije su nastavili dobru igru i čuvali prednost između pet i sedam golova. Međutim, sredinom drugog poluvremena danski rukometaši zaigrali su čvršće u odbrani i serijom od 7:0, u 48. minutu izjednačili rezultat na 30:30.

Ratko Nikolić je prekinuo seriju Danaca i uz gol Bojinovića "orlovi" su vratili dva gola prednosti.

Danci su, zatim, ponovo preokrenuli rezultat (34:35). Bojinović i Ilić su ubrzo ponovo doveli Srbiju u vođstvo, ali danski rukometaši su izjednačili, a tri sekunde pre kraja Bojesen je doneo pobedu evropskim prvacima. 

Srbija – Danska 36:37 (22:16) 

Srbija: Stanić (osam odbrana), Pejanović (3), Kojić, Šešum 3, Vujin, Nikčević, Vučković, Stojanović 5, Toskić 1, Ilić 10, Bojinović 8, Prodanović 2, Anđelković 3, Nikolić 4. 

Danska: Hvit (dve odbrane), Landin (10), Mogensen 3, Besen 5, Laen, Jorgensen, Jensen, Kristijansen 6, Landin, Špelerberg 2, Knudsen 4, Hansen 6, Sondergard, Lindberg 8, Nilsen 3.

Pogledajte još