Koliko će nas koštati Vuk Jeremić

Prema specifikaciji koju je Vuk Jeremić predao Vladi Srbije, za njegov kabinet u Njujorku do oktobra 2013. treba izdvojiti 7,3 miliona dolara. A kažu da je do sada Vlada odobrila 2.9 miliona. Ipak, Jeremić je uvređen zbog medijskih spekulacija i javno kaže da će njegova plata biti "tek nešto više od 5.000 dolara". A u specifikaciji koju je predao piše da je tražio 10.000 dolara. Dakle duplo!!!

I ko sad laže? Specifikacija ili ministar? Ili su novinari sve izmislili?

Krivi su novinari


Mislim da su krivi novinari. Računica je jednostavna, ali novinari ne znaju da računaju. Da znaju, završili bi matematički ili neki još pametniji fakultet.

Evo šta kaže logika i matematika:
- Ako je Zorici Tomić trebao dupleks od 220 kvadrata usred skupocene Avenije Turvil u Parizu, a to košta 7.000 evra mesečno, onda Vuku Jeremiću treba bar duplo.

(old_image)
Vredim i šta mi možete

Novinari nikad nisu dorbo stajali sa cifram i računom, zato su i nepouzdani kada prigovaraju političarima povodom novca i imetka. Da su novinari nešto znali o ekonomiji i budžetu, radili bi u bankama, bili bi ministri, a ne obična piskarala. Doduše, ima jedan, koji zna s parama, političarima i televizijama, a bio je i ministar. Ali takav je samo jedan. Svi ostali su... manje više golje.

Jedini problem je što ta piskarala, u koje i sama spadam, dugo pamte, svašta pamte, a mnogo čemu su i prisustvovali. Dakle - živi svedoci. I ko je gde bio, šta je znao, šta je pričao i što je najgore - kako je i šta radio.

Znači - istina je da je Vuk Jeremić oba puta dobro procenio koliki su troškovi u diplomatiji nužni za borbu i održavanje ugleda Srbije u svetu .

A mediji su zli. Jer su siromašni.
I tačka.

Kada bi se pitao narod:

Kada bi se narod pitao (a pitao se nedavno iako to neki iz bivše vlasti još nisu shvatili), narod bi sigurno izrazio želju da naši predstavnici u svetu stanuju u što raskošnijim vilama, voze se u što više velikih automobila i imaju najveće plate. Veće od svih drugih diplomata na svetu. Pa kad se sastanu, ko u vicu - ruski, američki i srpski diplomata, da naš ima sve najviše i najbolje na svetu.

Uostalom, zna se kako Srbin kaže neću: "Oću, boli me k...c". Eto to je narodski.

Dakle, da zaključimo - ako, nek imaju. Svi Jeremići....Što više, to bolje.

A novinari da prestanu da lažu.

Pogledajte još